Ανδρομέδα

Κοιμηθείτε άνετα και ξεκούραστα στα στρώματα αφρού μνήμης, απολαύστε τον καφέ σας ή ποικιλία από διάφορα είδη τσαγιού. Τα δωμάτια μας είναι πλήρως εξοπλισμένα με είδη προσωπικής φροντίδας όπως αφρόλουτρα, σαμπουάν, κρέμα σώματος αλλά και με χρηστικά είδη όπως πετσέτες, μπουρνούζια και παντόφλες. Όλα τα δωμάτια μας έχουν τζάκι και είναι αποκλειστικά για μη καπνιστές.

Περιηγηθείτε με αφετηρία τον ξενώνα, στον Όλυμπο, τις ακτές της Πιερίας, τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, το κάστρο του Πλαταμώνα. Απολαύστε μοναδικές ελληνικές γεύσεις στις παραδοσιακές ταβέρνες του Π. Παντελεήμονα και νυχτερινή διασκέδαση στον Πλαταμώνα, το Λιτόχωρο, την Πλάκα κ.α.

Η Ανδρομέδα, πρόσωπο της ελληνικής μυθολογίας, ήταν κόρη του Κηφέα και της Κασσιόπης. Σύμφωνα με την παράδοση, όταν η Κασσιόπη ισχυρίστηκε ότι η κόρη της Ανδρομέδα ήταν ωραιότερη από τις Νηρηίδες, ο Ποσειδών, για να την εκδικηθεί, προκάλεσε καταιγίδα στην Αιθιοπία, από την οποία πλημμύρισε τη χώρα, και επιπλέον έστειλε ένα θαλάσσιο τέρας, το Κήτος που κατασπάραζε ανθρώπους και ζώα. Σύμφωνα με το χρησμό του μαντείου του Άμμωνα, για να σωθεί η χώρα έπρεπε η Ανδρομέδα να θυσιαστεί στο τέρας· έτσι την εγκατέλειψαν σ΄ ένα βράχο της ακτής, για να την καταβροχθίσει το Κήτος. Η Ανδρομέδα λοιπόν βρέθηκε δεμένη στο βράχο, στο έλεος του κτήνους. Ο Περσέας ο οποίος επέστρεφε από τη σφαγή της Γοργούς, σκότωσε το Κήτος, την ελευθέρωσε και την παντρεύτηκε αγνοώντας το Φινέα, με τον οποίο ήταν αρραβωνιασμένη η Ανδρομέδα. Στη διάρκεια της γαμήλιας τελετής ξέσπασε καβγάς ανάμεσα στους δυο άνδρες, και ο Φινέας τελικά πέτρωσε, αφού κοίταξε το κεφάλι της Γοργούς. Η Ανδρομέδα ακολούθησε τον άνδρα της στην Τίρυνθα του Άργους. Γέννησαν έξι γιούς: τον Πέρση, τον Αλκαίο, τον Ήλιο, το Μήστορα, το Σθένελο, και τον Ηλεκτρύωνα και μια κόρη τη Γοργοφόνη. Μετά το θάνατό της η Αθηνά την έκανε άστρο και την έβαλε στους αστερισμούς του βόρειου ουρανού κοντά στον Περσέα και την Κασσιόπη.