Ωρίωνας

Κοιμηθείτε άνετα και ξεκούραστα στα στρώματα αφρού μνήμης, απολαύστε τον καφέ σας ή ποικιλία από διάφορα είδη τσαγιού. Τα δωμάτια μας είναι πλήρως εξοπλισμένα με είδη προσωπικής φροντίδας όπως αφρόλουτρα, σαμπουάν, κρέμα σώματος αλλά και με χρηστικά είδη όπως πετσέτες, μπουρνούζια και παντόφλες. Όλα τα δωμάτια μας έχουν τζάκι και είναι αποκλειστικά για μη καπνιστές.

Περιηγηθείτε με αφετηρία τον ξενώνα, στον Όλυμπο, τις ακτές της Πιερίας, τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, το κάστρο του Πλαταμώνα. Απολαύστε μοναδικές ελληνικές γεύσεις στις παραδοσιακές ταβέρνες του Π. Παντελεήμονα και νυχτερινή διασκέδαση στον Πλαταμώνα, το Λιτόχωρο, την Πλάκα κ.α.

Ο Ωρίων (Ωρίωνας) ήταν ο πιο διάσημος κυνηγός στην ελληνική μυθολογία.
Ο Ωρίωνας μεγάλωσε και έγινε «ανήρ εξόχου ρώμης και καλλονής, και δεξιώτατος κυνηγός». Εκτός από πολύ δυνατός και όμορφος, φαίνεται ότι ήταν πολύ ψηλός στο ανάστημα, κάτι που συνδέεται και με τον ομώνυμο αστερισμό. Συνόδευε τη θεά του κυνηγιού, την Άρτεμη, στα κυνήγια της. Κάποτε ο Ωρίων φιλοξενήθηκε στη Χίο από τον εκεί βασιλιά Οινοπίωνα. Συμπεριφέρθηκε όμως απερίσκεπτα, καθώς ερωτεύθηκε τρελά την κόρη του βασιλιά, τη Μεράδη. Τότε ο Οινοπίων του έδωσε να πιεί ένα ποτό που τον τύφλωσε και μετά τον πέταξε στη θάλασσα. Εκεί τον περιμάζεψε ο θεός Ήφαιστος και τον οδήγησε στον Απόλλωνα, τον θεό του φωτός, που του ξανάδωσε την όρασή του. Σχετικά με το τέλος του Ωρίωνα υπάρχουν αρκετές διαφορετικές παραδόσεις. Σύμφωνα την κυρίαρχη παράδοση, πέθανε στη Δήλο (γνωστή τότε ως Ορτυγία) από δάγκωμα σκορπιού, που τον έστειλε είτε η Άρτεμις επειδή είχε φύγει από κοντά της ως ερωτευμένος με την Ηώ, είτε ο Απόλλων για να μη δημιουργηθεί ερωτική σχέση του Ωρίωνα με την Άρτεμη (αδελφή του Απόλλωνα), είτε τέλος η ίδια η Γη τιμωρώντας τον για την καυχησιολογία του δηλαδή ότι κανένα ζώο δεν ξέφευγε από τα βέλη του. Για τον λόγο αυτό, όταν μετά τον θάνατό του ο Ωρίων «καταστερίσθηκε», μετατράπηκε δηλαδή σε αστερισμό, βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Ουράνιας Σφαίρας από τον αστερισμό Σκορπιό.