Κασσιόπη

Κοιμηθείτε άνετα και ξεκούραστα στα στρώματα αφρού μνήμης, απολαύστε τον καφέ σας ή ποικιλία από διάφορα είδη τσαγιού. Τα δωμάτια μας είναι πλήρως εξοπλισμένα με είδη προσωπικής φροντίδας όπως αφρόλουτρα, σαμπουάν, κρέμα σώματος αλλά και με χρηστικά είδη όπως πετσέτες, μπουρνούζια και παντόφλες. Όλα τα δωμάτια μας έχουν τζάκι και είναι αποκλειστικά για μη καπνιστές.

Περιηγηθείτε με αφετηρία τον ξενώνα, στον Όλυμπο, τις ακτές της Πιερίας, τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, το κάστρο του Πλαταμώνα. Απολαύστε μοναδικές ελληνικές γεύσεις στις παραδοσιακές ταβέρνες του Π. Παντελεήμονα και νυχτερινή διασκέδαση στον Πλαταμώνα, το Λιτόχωρο, την Πλάκα κ.α.

Κατά την επικρατέστερη όμως παράδοση η Κασσιόπη ήταν σύζυγος του Κηφέα και μητέρα της Ανδρομέδας.
Επειδή η Κασσιόπη καυχήθηκε ότι η ίδια και η κόρη της ήταν ομορφότερες από την Ήρα και από τις Νηρηίδες, προκάλεσε την οργή της Ήρας και των Νηρηίδων, που ζήτησαν από τον θεό της θάλασσας, τον Ποσειδώνα, να την τιμωρήσει. Τότε ο Ποσειδώνας έστειλε ένα κήτος, ένα φοβερό θαλάσσιο τέρας, που κατέστρεφε τα παράλια της χώρας της Κασσιόπης. Για να εξευμενισθεί ο Ποσειδώνας, το βασιλικό ζεύγος υποχρεώθηκε να δώσει την Ανδρομέδα να τη φάει το τέρας. Τότε εμφανίσθηκε ο Περσέας και τη γλίτωσε.
Μετά τον θάνατό της, η Κασσιόπη μεταμορφώθηκε στον αστερισμό, όπως και οι υπόλοιποι ήρωες του μύθου.