Πήγασος

Κοιμηθείτε άνετα και ξεκούραστα στα στρώματα αφρού μνήμης, απολαύστε τον καφέ σας ή ποικιλία από διάφορα είδη τσαγιού. Τα δωμάτια μας είναι πλήρως εξοπλισμένα με είδη προσωπικής φροντίδας όπως αφρόλουτρα, σαμπουάν, κρέμα σώματος αλλά και με χρηστικά είδη όπως πετσέτες, μπουρνούζια και παντόφλες. Όλα τα δωμάτια μας έχουν τζάκι και είναι αποκλειστικά για μη καπνιστές.

Περιηγηθείτε με αφετηρία τον ξενώνα, στον Όλυμπο, τις ακτές της Πιερίας, τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, το κάστρο του Πλαταμώνα. Απολαύστε μοναδικές ελληνικές γεύσεις στις παραδοσιακές ταβέρνες του Π. Παντελεήμονα και νυχτερινή διασκέδαση στον Πλαταμώνα, το Λιτόχωρο, την Πλάκα κ.α.

Ο Πήγασος ήταν το φτερωτό άλογο της Ελληνικής Μυθολογίας.
Όταν ο Περσέας αποκεφάλισε τη Μέδουσα, που είχε καταστήσει έγκυο ο Ποσειδώνας, ξεπήδησαν από τη τομή ο Χρυσάωρας, πατέρας του Γυριόνη και ο Πήγασος το φτερωτό άλογο. Κατά μια μαρτυρία, ο Πήγασος γεννήθηκε από το αίμα που έπεσε στη θάλασσα. Τότε ο Περσέας ιππεύοντας αυτόν κατάφερε να διαφύγει τη καταδίωξη των άλλων δύο γοργόνων, αδελφών της Μέδουσας ή, με την πιο συνηθισμένη μορφή του μύθου, με τα φτερωτά σανδάλια του. Ο Πήγασος ήταν συνεπώς γιος του Ποσειδώνα και της Μέδουσας.